Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Dinther, Willy (W.J.M.) van

Dinther, Willy (W.J.M.) van
Politieke partij
CDA
Emailadres
w.vandinther@raad.zevenaar.nl
Telefoonnummer
06 2239 7155
Nevenfuncties
1. Voorzitter - Dorpsraad-Babberich (onbezoldigd) 2. Bestuurder SUB de Borg Babberich (onbezoldigd)

Persoonlijk
 
Ik ben geboren in Babberich op 25 maart 1947 en woon nu in het voormalige Kapucijner Klooster ’s Herenhof 8 in Babberich. Na mijn Gymnasium-opleiding en de Militaire dienstplicht ben ik precies 50 jaar werkzaam geweest in de mij zo geliefde schoonmaakbranche als directielid en later als accountmanager. Vanaf 1972 ben ik actief in de gemeentepolitiek, onder meer als penningmeester KVP, als voorzitter CDA Didam en Statenkring Doetinchem en raadslid CDA Zevenaar. Daarnaast ben ik in diezelfde periode als vrijwilliger bestuurder geweest in het verenigingsleven, onder meer als voorzitter VV Sprinkhanen Nieuw-Dijk, voorzitter Dorpsraad-Babberich en secretaris SUB de Borg Babberich. Mijn hele leven staat in het teken van de leefbaarheid in dorpen, het welzijn van en de zorg voor onze medemensen.


Wat zijn voor jou bijzondere plekken in de gemeente?
· De wandelroute het Babborgapad /Klompenpad in Babberich
· De Maria-kapel met Vrijheidsmonument aan de Beekseweg in Babberich. Dit is een plek van rust voor iedereen, in een prachtige natuur.


Wat kun je van mij in deze raadsperiode verwachten?
Financiën op orde in onze gemeente. Dorpshuizen en verenigingen zijn van wezenlijk belang op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied in de dorpen. Zij verdienen daarom alle steun van de gemeente Zevenaar. De bouw van betaalbare starters-, senioren- en andere woningen is een prioriteit en het oplossen van het verkeersinfarct en de verkeersveiligheid (Witte Kruis) in en rondom het dorp. Ook aan veilig wonen dient nadrukkelijk te worden gewerkt.

Stemgedrag

1009 Stemmen, 79% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag